Reprezentant Fizică

Sabina Drăgoi

Salut tuturor! Mă numesc Sabina Drăgoi și sunt una dintre reprezentanții secțiunii de Fizică a concursului “Science ON”. Sunt studentă în anul 2 la Universitatea Harvard, unde studiez Fizica si Matematica. Sunt convinsă că olimpiadele au fost platforma de promovare care m-a ajutat cel mai mult să ajung acolo, dar și mai important m-au ajutat să mă simt confortabil acolo cu nivelul de cunostințe acumulat în liceu. Stiu că olimpiadele pot fi intimidante, pline de emoții și multă muncă. Dar sunt exact astfel de momente și cercuri de persoane care ne ajută să evoluam personal și academic. Personal, eu văd olimpiadele ca cea mai bună motivație și modalitate de a invăța și progresa în domeniul pe care vreți să îl urmați, iar cunostințele si prieteniile care apar ca rezultat al olimpiadelor sunt inestimabil de valoroase. 

Consider că persistența este una dintre caracteristicile definitorii pentru cei care vor să concureze pe parcursul unei perioade mai lungi de timp. Personal, eu am inceput să particip la concursuri de matematică în gimanziu, dar mai apoi am realizat că aș vrea să fac fizică. Nu m-am calificat la olimpiada națională de fizică doi an la rand în gimnaziu, dar apoi în liceu, după multă muncă, m-am calificat la Olimpiada Internațională de Fizică de două ori, unde am obținut o medalie de bronz și una de argint.

Cu toții asociem Harvard cu profesori de top, ceea ce este adeseori intimidant și poate cauza o lipsă de interacțiune între studenți și profesori. Am avut surpriza să văd că toți profesorii de acolo sunt dispuși să își ia din timpul liber pentru orice fel de întrebări. Mi-aș dori ca participanții la acest concurs să stie că noi, organizatorii, suntem aici pentru ei nu doar pentru a le oferi o șansă de a pune în practică ce au invatat, dar și pentru sfaturi și prietenii. 

În final, vreau să încurajez pe toată lumea să participe și să se bucure de această oportunitate. De asemenea, sper ca problemele să vi se pară interesante si provocatoare, iar dacă vă plac, să participați și la edițiile viitoare. Science ON!